egyptische_massage_pink_lotus

Egyptische_Massage

De Egyptische massage was vroeger een ritueel die door priesters gegeven werd in oude tempels. Het is een mix van wellness, gezondheidsbehandeling en spirituele healing.

Massage is misschien wel één van de oudste vormen van behandelen. De oude Egyptenaren gebruikten deze techniek al vanwege de heilzame werking die een massage had.

Een massage werkt stimulerend, rustgevend en geeft een fysieke ontspanning. Het maakt de spieren, pezen en gewrichten soepeler en verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid. Het zorgt er ook voor dat afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Op het geestelijk vlak brengt het rust, daardoor ontstaat er een betere balans tussen lichaam en geest. 

Enkele massagetechnieken zijn in de tijd van de koningin Nefertiti ontstaan en op stenen tabletten beschreven. Later zijn ze vertaald en naar Europa gebracht. De Egyptische massage is een ontgiftende en plezierige behandeling. Deze massagevorm werkt met de 7 energiecentra (chakra's), volgt de vorm van 3 piramiden in het lichaam en is rijk aan symbolische aspecten.

Bij de Egyptische massage maak ik gebruik van warm gemaakt Sandelhout massage olie.